Tremor Release Exercises – TRE®

Tremor (tidligere Trauma) Release Exercises er et sett med øvelser utviklet av Dr. David Berceli. Disse øvelsene er laget for å hjelpe kroppen med å frigjøre spenninger og stress, spesielt den typen spenning som kan være forbundet med traumatiske opplevelser. Hovedfokuset til TRE® er å aktivere en naturlig risting eller skjelving i musklene, på samme måte som dyr utsetter stress i naturen.

Her er en generell oversikt over traumefrigjøringsøvelser:

  1. Spennings- og traumelagring: I følge teorien bak TRE® lagrer kroppen spenninger og traumer i form av muskelsammentrekninger. Disse sammentrekningene kan bli kroniske og bidra til ulike fysiske og psykiske problemer.
  2. Nevrogene skjelvinger: TRE® har som mål å aktivere nevrogene skjelvinger, som er naturlige, terapeutiske skjelvinger som frigjør muskelspenninger og stress. Tanken er at ved å indusere kontrollert risting eller skjelving, kan kroppen løse opp akkumulerte spenninger og traumer.
  3. Skånsomme øvelser: TRE® involverer en rekke enkle øvelser og bevegelser som setter i gang risteresponsen. Disse øvelsene er designet for å trette ut spesifikke muskelgrupper, noe som fører til en naturlig tremorrespons.
  4. Selvregulering: En av nøkkelaspektene ved TRE® er at den oppmuntrer individer til å la kroppen deres naturlig regulere intensiteten og varigheten av skjelvingene. Prosessen er ment å være selvregulerende, og enkeltpersoner anbefales å lytte til kroppen sin og gå i sitt eget tempo.
  5. Frigjøring og integrering: Ristingen eller skjelvingen indusert av TRE® blir sett på som en måte for kroppen å frigjøre lagret spenning. Etter øvelsene engasjerer individer seg ofte i avslapning og integreringspraksis for å støtte kroppen i å komme tilbake til en tilstand av balanse.

KURS og PRIVATTIMER

Ønsker du å arrangere et kurs i TRE eller ta kontakt for privattime?
Send en e-post til info@elisejansen.no