• Mindful Restorative Yogalærerutdanning

  Bli med på en grunnleggende utdanning i Restorative Yoga med Mindfulness som metode. I denne modulen vil du lære hvordan du skal undervise grupper og hvordan bruke teknikker og utstyr til å nedregulere nervesystemet. Vite hvordan du kan senke stressnivåene i kroppen og fasilitere dyp restituerende hvile for kopp og sinn.

  Til påmelding
Elise Jansen

Velkommen til en reise i Hvile!

Denne utdannelsen er mitt hjertebarn. Gjennom min egen reise som travel konsulent i IT-bransjen har jeg kjent hva deadlines og stress kan gjøre på kropp og sinn. Selv med en regelmessig Yogapraksis og mangfoldige Yogalærerutdannelser under beltet, var det likevel noe som manglet – nettopp kraften i dyp hvile uten søvn. Jeg dykket inn i flere utdannelser med fantastiske lærere som blant annet Judith Hanson Lasater, Bo Forbes og Tiffany Cruickshank. På samme tid deltok jeg på et 2-årig studie i MBSR – Mindfulness Based Stress Reduction i regi av NTNU. Å bruke Mindfulness som metode i Restorative Yoga ble en selvfølgelighet og en viktig ressurs.
Etter flere år med undervisning, kurs og retreats har jeg lagen min egen vri på temaet basert på årelang erfaring og tilbakemeldinger fra mine studenter.

Dette har jeg gleden av å videreformidle til deg!

Hvem er denne utdannelsen for?

 • Videreutdannelse for yogalærere
 • Modul i 200-timers Mindful Yoga lærerutdanning
 • Terapeuter
 • Psykoterapeuter
 • Alle som øsnker jeg verktøy til stressmestring og avspenning

Læringsutbytte

I denne utdannelsen vil du få verktøy til å undervise og fasilitere hvile ved hjelpe av metoder fra Restorative Yoga og Mindfulness. Restorative Yoga er ikke en yogastil som alltid tolkes til hvilende yoga. Det finnes mange typer restitusjon. I denne utdannelsen vil du lære metoder som går bort fra strekking og heller legger vekt på et dypt behag og en inderlig avspenning i kroppen. Dette er det motsatte av det vi ofte finner i vår kultur som er å aktivt gjøre noe, her er den aktiviteten å ta vare på deg selv. God tid, masse egenomsorg, trygghet og behag.

Du vil blant annet lære dette:

 • Bruk av ustyr til å fasilitere hvile
 • Pusteøvelser
 • Meditasjonsteknikker fra Mindfulness tradisjonen
 • Nervesystemet og avspenningsresponsen
 • Sekvensiering
 • Pedagogikk for hvile
 • Stemmebruk og tempo
 • Hvordan holde rommet

Lærere

Siw Aduvill

Siw Aduvill

– er forfatter, foredragsholder og yogainstruktør. Hun har bakgrunn fra moderne sirkus, er utdannet sjonglør og regissør, og har drevet sirkusskole og produksjonsselskap. Etter at hun begynte å undervise yoga i 2008, har hun tatt omtrent 20 sertifiseringer innen yoga, pilates og body-work. Hun har bidratt til å utdanne instruktører siden 2015, blant annet som hovedlærer på Axelsons Body Work School. Siw er opptatt av hvordan vi påvirkes av relasjoner og sosiale strukturer, og setter yoga og meditasjon inn i sosial sammenhenger. Dette er temaer hun utforsker i bøkene “Yoga når det gjelder – for oss selv, hverandre og tiden vi lever i” og “HVILE- alt vi vinner ved å la være”. Siw elsker research, og deler oppdatert forskning og aktuelle temaer med engasjement, humor og empati. “Det kjennes veldig meningsfylt å undervise på denne viktige utdannelsen i Mindful Restorative Yoga. Vi trenger en dypere forståelse av hvilens fabelaktige potensiale. Utdannelsen gir praktiske verktøy og teknikker for å kultivere egen praksis og formidling hvile og restitusjon av høyeste kvalitet.” Boka “HVILE -alt vi vinner ved å la være” er pensum på utdanningen. Den har kommet i en rykende fersk pocket-utgave (med ekstra kapittel) som kan bestilles direkte fra Siw (med personlig hilsen hvis du vil!):

Elise Jansen

Elise har praktisert Yoga over 35 år og har fordypet seg i Mindfulness de siste 15 årene. Hun har en egen modulbasert Mindful Yoga lærerutdanning hvor hun legger vekt på bruken av Mindfulness koblet sammen med Restorative og Dynamisk terapeutisk Yoga. Elise er spesielt opptatt av effektene Mindful Yoga har på kropp, sinn og nervesystemet. Hun er forøvrig utdannet som MBSR-lærer (Mindfulness Based Stress Reduction av Jon Kabat-Zinn) og er en av hovedlærerne i Yoga på MBSR-utdannelsen til IMA internasjonalt og nasjonalt. Hun har utdannelser i blant annet Restorative, Yin, Vinyasa, Ashtanga og Yoga Medicine. For øvrig praktiserer Elise som studentterapeut (på siste året) i Gestalt psykoterapi og Somatic Experiencing traumeterapi. Du kan også praktisere Mindfulness og Yoga med henne i det Mindfulness baserte nettsamfunn www.balanserthverdag.no

Opplegg

Utdannelsen går over to helger og du får tilgang til en rekke videoer, artikler og lydfiler i læringsportalen. Helgene er lagt opp til å gi deg en erfaringsbasert opplevelse av metoden. Det er viktig å kjenne hvordan meditasjonen og Yogaen fungerer på egen kropp.  Du vil også få refleksjonsoppgaver, lesning og praksis til å gjøre mellom helgene som vil styrke reisen til å undervise restorative yoga med Mindfulness-teknikker i etterkant.

Elise Jansen Shavasana

Eksempeldag

 • Meditasjon og innsjekk
 • To timers yogapraksis: dagens Yogastillinger
 • LUNSJPAUSE ca 1 time
 • Forelesning
 • Workshop: dagens Yogastillinger
 • Praktisk arbeid, vi underviser hverandre i dupletter

Du kan kombinere denne utdannelsen med følgende moduler:

 1. Mindful Restorative Yogaterapeut. Til sammen utgjør disse modulene en rikholdig og komplett Restorative Yoga lærerutdanning.
 2. Som delmodul i 200-timers Mindful Yoga lærerutdanning. Du kan ta modulene samlet eller i eget tempo/over tid.

Kursavgift

Morgenfugl pris (frem til 1. august 2023) – Kr. 9 500,-
Full pris Kr. 10 900,-

NESTE MODUL